Streek/land
|
Italië
|
Lange omschrijving
|
Amarone is het produkt van de oude methode van
wijnbereiding, “appassimento” genaamd (drogen van de druiven).
De kleur is schitterend licht robijn. In de neus vindt men een
intense en geconcentreerde geur van rijpe kersen en zwart fruit,
met een hint van pruimen. Het fruit in de smaak ontwikkelt zich
tot aroma’s van drop en bittere chocolade, met een spoortje
geroosterde koffie. De afdronk is droog en lang. De wijn is nu al
complex en majestueus, maar zal zich in de komende tijd nog veel
verder ontwikkelen.
|
Technische gegevens
|
Oogst info
|
Eind september/begin oktober worden de beste clusters
druiven van de wijngaarden aan de heuvelzijde geselecteerd en in
grote houten dozen of op bamboe rekken in het oude boerenhuis van
de villa geplaatst tot ongeveer midden januari.
|
Houdbaarheid
|
De wijn heeft een bijzonder goed bewaarpotentieel.
|
Serveer temperatuur
|
18° C.
|
Ligging wijngaarden
|
In de gemeente Negrar, 350-415 m.
boven zeeniveau, noordoost-zuidwest gericht.
|
Druivensoort(en)
in percentages
|
-75% Corvina, 20% Rondinella, 5% Molinara.
|
Leeftijd wijnstokken
|
Gemiddeld 28 jaar.
|
Lagering op hout
|
3-4 jaar
|
Lagering op fles
|
Minimaal 15 maanden.
|
Wijn/spijs suggesties
|
Een goede begeleider van rood vlees, wild, kwartel en
andere geurige gerechten. Voortreffelijk bij oude en pikante kaas
zoals Parmezaanse kaas, Pecorino etc. Ook een mooie after-dinner
wijn.
|