| |
|
|
Crusted
Port |
|
|
Streek/land
|
Douro Vallei, Portugal
|
Lange omschrijving
|
Deze port is een blend van krachtige eersteklas wijnen van
recente oogstjaren. Op het label staat het jaar van botteling; men
laat de wijn minimaal drie jaar op fles ouderen voordat hij in de
handel wordt gebracht. Crusted Port ontleent zijn naam aan het
feit dat precies zoals bij Vintage Port, hij een “crust”ofwel
natuurlijk depôt vormt tijdens het ouderen op fles. Dow’s
Crusted Port ondergaat fermentatie met natuurlijke gist bij een
temperatuur van 24-28º C. Nadat de most de gewenste
zoetheidsgraad bereikt heeft (gewoonlijk binnen 48 uur), wordt de
wijn verstevigd door toevoeging van brandy. Deze port heeft veel
karakteristieken van de vintage port in zich. Het is een prachtige
wijn, krachtig en met veel diepte.
|
Technische gegevens
|
Houdbaarheid
|
Hoewel hij nu al toegankelijk is, zal het geduld om hem
nog 5-8 jaar op fles te laten ontwikkelen, ruimschoots beloond
worden.
|
Serveer temperatuur
|
Op kamertemperatuur serveren (18º C).
|
Ligging wijngaarden
|
Douro Vallei, Portugal.
|
Druivensoort(en)
in percentages
|
De druiven die voor de productie van deze Crusted Port
gebruikt zijn, zijn een blend van traditionele Portugese variëteiten
uit de Douro Vallei, zoals Touriga Nacional, Touriga Francesa,
Tinta Barroca, Tinta Roriz en Tinto Cão.
|
Lagering op hout
|
2-3 Jaar
|
Lagering op fles
|
Minimaal 3 Jaar.
|
Wijn/spijs suggesties
|
Deze Crusted Port is heerlijk bij kaas, noten of
gedroogd fruit na de maaltijd. Decanteren voordat de Port
geserveerd wordt, wordt aanbevolen.
|
|
|