"De Fijne Neus"

         Kwaliteits Wijn- en verzendhuis   

                                               

Home Up                                            

  Crusted Port

 

                 
   
 

 

Streek/land

Douro Vallei, Portugal

Lange omschrijving

Deze port is een blend van krachtige eersteklas wijnen van recente oogstjaren. Op het label staat het jaar van botteling; men laat de wijn minimaal drie jaar op fles ouderen voordat hij in de handel wordt gebracht. Crusted Port ontleent zijn naam aan het feit dat precies zoals bij Vintage Port, hij een “crust”ofwel natuurlijk depôt vormt tijdens het ouderen op fles. Dow’s Crusted Port ondergaat fermentatie met natuurlijke gist bij een temperatuur van 24-28º C. Nadat de most de gewenste zoetheidsgraad bereikt heeft (gewoonlijk binnen 48 uur), wordt de wijn verstevigd door toevoeging van brandy. Deze port heeft veel karakteristieken van de vintage port in zich. Het is een prachtige wijn, krachtig en met veel diepte.

Technische gegevens

Houdbaarheid

Hoewel hij nu al toegankelijk is, zal het geduld om hem nog 5-8 jaar op fles te laten ontwikkelen, ruimschoots beloond worden.

Serveer temperatuur

Op kamertemperatuur serveren (18º C).

Ligging wijngaarden

Douro Vallei, Portugal.

Druivensoort(en)

in percentages

De druiven die voor de productie van deze Crusted Port gebruikt zijn, zijn een blend van traditionele Portugese variëteiten uit de Douro Vallei, zoals Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz en Tinto Cão.

Lagering op hout

2-3 Jaar

Lagering op fles

Minimaal 3 Jaar.

Wijn/spijs suggesties

Deze Crusted Port is heerlijk bij kaas, noten of gedroogd fruit na de maaltijd. Decanteren voordat de Port geserveerd wordt, wordt aanbevolen.

 

 
Copyright © 2002 Kwaliteits Wijnhuis "de Fijne Neus"
Laatst bijgewerkt: december 10, 2002