"De Fijne Neus"

         Kwaliteits Wijn- en verzendhuis   

                                               

Home Up                                            

  Quinta Do Vesuvio

 

                   
   
 

 

Streek/land

Quinta Do Vesuvio, Portugal

Lange omschrijving

De gehele produktie van de Quinta wordt gevinifieerd volgens de traditionele methode van het voettreden. Fermentatie vindt plaats met natuurlijke gist bij een temperatuur tussen 24 en 28° C. Wanneer de most gefermenteerd is tot de gewenste graad van zoetheid (gewoonlijk binnen 48 uur), wordt deze versterkt met brandy tot 77% alc.vol. (in het algemeen 80% most/20% brandy).

De wijn heeft een diepe purperrode kleur. In de geur vindt men aroma’s van bloemen zoals viooltjes en een zware geur van zwarte bessen. De wijn heeft krachtige tannines, die goed in evenwicht zijn met de gebruikelijke zoetheid van de Vesuvio.

Men moet de fles rechtop zetten enkele uren voordat de kurk zorgvuldig verwijderd en de wijn langzaam gedecanteerd wordt.

Technische gegevens

Houdbaarheid

Naarmate hij ouder wordt, wordt de wijn beter. De wijn dient gelagerd te worden op een koele (5-20° C) donkere plaats, liggend, met etiket naarboven.

Serveer temperatuur

18° C.

Ligging wijngaarden

In de Douro vallei in Portugal, in Quinta do Vesuvio.

Druivensoort(en)

in percentages

Een blend van de traditionele Portugese variëteiten uit de Douro vallei, zoals Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barocca, Tinta Roriz, Tinto Cão.

Wijn/spijs suggesties

Heerlijk bij kaas, noten of gedroogd fruit aan het eind van een maaltijd.

 

 
Copyright © 2002 Kwaliteits Wijnhuis "de Fijne Neus"
Laatst bijgewerkt: december 10, 2002