| |
|
|
Quinta
Do Vesuvio |
|
|
Streek/land
|
Quinta Do Vesuvio, Portugal
|
Lange omschrijving
|
De gehele produktie van de Quinta wordt gevinifieerd
volgens de traditionele methode van het voettreden. Fermentatie
vindt plaats met natuurlijke gist bij een temperatuur tussen 24 en
28° C. Wanneer de most
gefermenteerd is tot de gewenste graad van zoetheid (gewoonlijk
binnen 48 uur), wordt deze versterkt met brandy tot 77% alc.vol.
(in het algemeen 80% most/20% brandy).
De wijn heeft een diepe purperrode kleur. In de geur
vindt men aroma’s van bloemen zoals viooltjes en een zware geur
van zwarte bessen. De wijn heeft krachtige tannines, die goed in
evenwicht zijn met de gebruikelijke zoetheid van de Vesuvio.
Men moet de fles rechtop zetten enkele uren voordat de
kurk zorgvuldig verwijderd en de wijn langzaam gedecanteerd wordt.
|
Technische gegevens
|
Houdbaarheid
|
Naarmate hij ouder wordt, wordt de wijn beter. De wijn
dient gelagerd te worden op een koele (5-20°
C) donkere plaats, liggend, met etiket naarboven.
|
Serveer temperatuur
|
18° C.
|
Ligging wijngaarden
|
In de Douro vallei in Portugal, in
Quinta do Vesuvio.
|
Druivensoort(en)
in percentages
|
Een blend van de traditionele Portugese variëteiten uit
de Douro vallei, zoals Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta
Barocca, Tinta Roriz, Tinto Cão.
|
Wijn/spijs suggesties
|
Heerlijk bij kaas, noten of gedroogd fruit aan het eind
van een maaltijd.
|
|
|