Streek/land
|
Rhône, Frankrijk
|
Lange omschrijving
|
Traditionele vinificatie van de ontsteelde druiven met
een lange maceratie.
Gigondas “Pierre Aiguille” is een zeer aromatische
goed uitgebalanceerde krachtige en ook elegante wijn, waarin fruit
en kruiden goed hand in hand gaan. De geur en smaak geven een
prachtige reflectie van de geuren en de zon van de Provence.
De kleur van de wijn is helder rood.
|
Technische gegevens
|
Serveer temperatuur
|
18° C.
|
Ligging wijngaarden
|
De wijngaarden van Gigondas behoorden
oorspronkelijk tot die van de Cotes du Rhône Villages dorpen. In
1971 wist Gigondas de “Cru” status te verkrijgen met een eigen
herkomstbenaming. De grond bestaat voornamelijk uit slib, rode
klei op de vlaktes en zanderige klei op de heuvels. Het dorpje
“Gigondas” ligt aan de voet van de Dentelles de Montmirail
bergen. De naam “Pierre Aiguille”
betekent “gepunte steen” en verwijst naar deze puntige
bergtoppen.
|
Druivensoort(en)
in percentages
|
Grenache Noir, Syrah , Mourvedre.
|
Lagering op hout
|
6 Maanden.
|
Wijn/spijs suggesties
|
Gigondas “Pierre Aiguille” is lekker bij gerechten
uit de Mediterrane keuken waarin knoflook, olijfolie, thijm en
andere kruiden zo’n belangrijke rol spelen. Natuurlijk ook een
uitstekend begeleider van rood vlees, barbecues en pittige kazen.
|