Home Up


                                    Kwaliteits Wijnhuis " de Fijne Neus"

                

 

   Jaboulet Hermitage La Chapelle
  Streek/land

Rhône, Frankrijk

Lange omschrijving

Traditionele vinificatie. De ontsteelde druiven ondergaan een maceratie van 18 tot 25 dagen. Aroma’s van vanille, kruiden en rijpe rode vruchten presenteren zich in balans met zoethout en tannines. Finesse en kracht zijn de kernmerken van deze wijn, die wel tot 50 jaar oud kan worden. De kleur van de wijn is zeer diep donkerrood.

Technische gegevens

 

Houdbaarheid

De wijn zal zich in zijn jeugd gesloten presenteren, maar voorspelt door zijn opmerkelijke intensiteit en complexiteit wel een gouden toekomst.

Serveer temperatuur

18° C.

Ligging wijngaarden

De Hermitage berg ter hoogte van Tain langs de Autoroute du Soleil in het Noordelijk Rhône wijnbouwgebied, heeft redelijk steile hellingen met terrassen en een schitterende ligging op de zon. Hermitage wijnen behoren tot de beroemdste van Frankrijk. Vooral de “La Chapelle” wijngaard staat aan de top van Franse wijnen.

De plaats biedt een adembenemend uitzicht over de Rhône rivier.

Kenmerkend voor de bodemsamenstelling is de granieten ondergrond. De wijnstokken zijn gemiddeld 35 jaar oud en de oogst is zeer beperkt.

Oudere Hermitage “La Chapelle” wijnen hebben in blinde proeverijen bij herhaling bewezen bedrieglijk veel op grote Pauillac wijnen te lijken, zoals Chateau Latour.

Aantal ha.

 

Druivensoort(en)

in percentages

Syrah (100%).

Leeftijd wijnstokken

 

Lagering op hout

12 tot 18 Maanden.

Lagering op fles

 

 

Wijn/spijs suggesties

Hermitage “La Chapelle” verdient een Koninklijke maaltijd en een legendarisch moment. Serveer de wijn dan bij rood vlees en/of stevige kazen.

 
Copyright © 2002 Kwaliteits Wijnhuis "de Fijne Neus"
Laatst bijgewerkt: december 09, 2002