Kwaliteits Wijnhuis " de Fijne Neus"

                

 

  Crozes Hermitage Domaine de Thalabert
  


Streek/land

Rhône, Frankrijk

Lange omschrijving

Traditionele vinificatie van ontsteelde druiven, lange maceratie van 12 tot 15 dagen. Temperatuur gecontroleerde gisting.

Crozes Hermitage “Domaine de Thalabert” vertoont een rijk en zeer complex aroma. Tonen van rijp fruit zoals zwarte bessen en bramen ontplooien zich in prchtig evenwicht met kruiden als koriander en peper en een vleugje zoethout.

De wijn is levendig en intens  van smaak, rijk en complex met een goede tannine structuur. De kleur van de wijn is diep donkerrood.

Technische gegevens

Houdbaarheid

De wijn kan tot wel 15 jaar ouderen.

Serveer temperatuur

16-18° C

Ligging wijngaarden

Crozes Hermitage is het grootste herkomstgebied van het Noordelijk wijnbouwgebied. Centrum van de activiteiten zijn Tain en Tournon, gelegen aan de Rhône. De wijngaarden liggen om de beroemde Hermitage berg, bakermat van een van Frankrijk’s meest beroemde wijnen. Er is een grote verscheidenheid in bodemsamenstelling in het omringende gebied. De beste wijnen zijn afkomstig van gronden met granieten. Domaine de Thalabert is zo’n wijngaard, die bovendien beplant is met oude wijnstokken De wijnen behoren tot het neusje van de zalm binnen de Herkomstbenaming en worden in goede oogstjaren “kleine Hermitage wijnen” genoemd.

Druivensoort(en)

in percentages

Syrah (100%).

Lagering op hout

9-12 Maanden.


 
Copyright © 2002 Kwaliteits Wijnhuis "de Fijne Neus"
Laatst bijgewerkt: december 09, 2002