"De Fijne Neus"

         Kwaliteits Wijn- en verzendhuis   

    

Home Up                                            

  Chianti,Riserva Ducale

 

 
 
 


Streek/land

Toscane, Italië

Lange omschrijving

Riserva Ducale vertegenwoordigt de trots van Ruffino en de ware traditie van de werkelijke Chianti Classico. De wijn is door velen omschreven als de fijnste Chianti Classico en wordt hoog gewaardeerd om zijn perfecte eigenschap goed te kunnen ouderen.

Riserva Ducale is door de jaren heen enorm populair geworden vanwege de grote zorg en toewijding waarmee deze wijn wordt omringd en die ervoor zorgdraagt dat deze wijn een constante, zeer hoge kwaliteit heeft. De wijn valt om de haverklap in de prijzen van verschillende internationale proeverijen en bewijst hiermee dat 'de oudere' Chianti’s vergeleken kunnen worden met de fijnste rode wijnen van de wereld.

De Riserva Ducale 'Traditional'  wordt  ieder jaar gemaakt, terwijl de Riserva Ducale 'Gold Label' alleen in bijzonder goede jaren wordt gemaakt.

Riserve Ducale wordt gekarakteriseerd door een glinsterende, robijnrode kleur,  die in de spiegel neigt naar steenrood. De wijn heeft een talmend bouquet waarin men geuren ontwaart van viooltjes en irissen met een vleugje framboos en anijs. De smaak is vol, vlezig, droog en geconcentreerd met een krachtige structuur.

Technische gegevens

Serveer temperatuur

16° C

Druivensoort(en)

in percentages

Sangiovese (100%).

Lagering op hout

2 Jaar

Lagering op fles

Minimaal 1 Jaar

Wijn/spijs suggesties

De wijn kan geserveerd worden bij allerlei soorten rood vlees en geroosterd vlees en wild. De wijn dient één uur voor het uitschenken geopend te worden.


 
Copyright © 2002 Kwaliteits Wijnhuis "de Fijne Neus"
Laatst bijgewerkt: december 10, 2002