"De Fijne Neus"

         Kwaliteits Wijn- en verzendhuis   

    

Home Up                                            

  Tenuta Lodola Nuova

 

   
 
 


Streek/land

Toscane, ItaliŽ

Lange omschrijving

Lodola Nuova is een fijne, elegante, rode wijn die de naam draagt van de meest belangrijke wijn van Toscane: Vino Nobile di Montepulciano.

Alle druiven die worden gebruikt voor Lodola Nuova groeien op Ruffino's 'Lodola Nuova Estate' en zijn gevinifieerd op de bezitting zelf. Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen garanderen worden de opbrengst per hectare tot het minimum beperkt. De wijngaard ligt 350 meter boven de zeespiegel. Het sap van de druiven wordt onder zorgvuldig gecontroleerde temperaturen gevinifieerd, waarna de wijn 15 dagen op de druivenschillen weekt om de wijn zijn diepe kleur te geven en zijn zachte tannines te laten ontstaan. De wijn ondergaat zijn malolactische gisting in grote Sloveens eikenhouten vaten waarop hij tevens minimaal twee jaar lang lagert.

Lodola Nuova Vino Nobile di Montepulciano DOCG heeft een diepe granaatrode kleur met een glinsterende oranje spiegel. De wijn heeft een delicaat en uitbundig bouquet. De wijn is droog, rond en in goede balans met een fluwelen textuur, een dichte structuur, zachte tannines en een soepele afdronk.

Technische gegevens

Serveer temperatuur

16į C.

Ligging wijngaarden

Lodola Nuova Estate.

Druivensoort(en)

in percentages

Sangiovese Grosso 90%, Canaiolo 10%.

Lagering op hout

Minimaal 2 Jaar.

Lagering op fles

6 Maanden.

Wijn/spijs suggesties

Lodola Nuova Vino Nobile di Montepulciano DOCG is een volle wijn die past bij alle soorten rood vlees en wild . gerechten met veel saus en oudere kazen.


 
Copyright © 2002 Kwaliteits Wijnhuis "de Fijne Neus"
Laatst bijgewerkt: december 10, 2002