"De Fijne Neus"

         Kwaliteits Wijn- en verzendhuis   

    

Home Up                                            

  Modus Toscana

 

   
 
 


Streek/land

Toscane, Italië

Lange omschrijving

De druiven die voor de Modus gebruikt worden, komen uit geselecteerde wijngaarden uit de Toscaanse bezittingen van Ruffino in Chianti Classico streek. Daarom is het onmogelijk gespecificeerde informatie over de wijngaard te geven, daar deze per oogstjaar kan veranderen.

De druiven worden afzonderlijk geoogst. Eerst de Sangiovese en Merlot druiven, daarna de Cabernet Sauvignon.

Fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 7/8 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 28/32 graden C. Daarna volgt maceratie op de schil gedurende 7/15 dagen en een zachte persing bij max. 20 atm., vervolgens malolactische fermentatie.

Daarna worden de Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot met elkaar vermengd en totaal 16 maanden gelagerd op kleine vaten van Frans eikenhout.

Modus heeft een intense robijnrode kleur en een overvloedig bouquet, edel en krachtig.

De wijn heeft een droge smaak, een stevige structuur en een zijdeachtige afdronk.

Technische gegevens

Houdbaarheid

De wijn is op zijn best na 8-10 jaar.

Serveer temperatuur

18-20° C.

Druivensoort(en)

in percentages

Deze wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot. Voor de Sangiovese geldt vrijwel elk jaar een percentage van 50%, maar de percentages Cabernet Sauvignon en Merlot zijn verschillend, afhankelijk van het oogstjaar.

Lagering op hout

16 Maanden

Wijn/spijs suggesties

Het is een mooie begeleider van rode vleessoorten, alle soorten wild en oude kazen.


 
Copyright © 2002 Kwaliteits Wijnhuis "de Fijne Neus"
Laatst bijgewerkt: december 10, 2002