"De Fijne Neus"

         Kwaliteits Wijn- en verzendhuis   

    

Home Up                                            

  Cava Paul Cheneau Semi-Secco

 

               
   
 

 

Streek/land

Spanje

Lange omschrijving

Cava is de Spaanse benaming voor mousserende wijn, geproduceerd volgens de zogenaamde traditionele methode. Het begrip “Traditioneel” refereert aan de productie zoals dat in het Franse champagne gebied gebeurt. De wijn heeft zijn mousse verkregen door gisting op fles. Vroeger heette deze productiemethode “Methode Champenoise”, maar deze rechtstreekse verwijzing naar het begrip Champagne mag niet meer gebruikt worden voor wijnen die niet in het champagnegebied geproduceerd zijn. De Spanjaarden introduceerden daarop het begrip “Cava”. Ter gelegenheid van het millennium heeft deze Cava van Paul Cheneau een bijzondere aankleding gekregen, waarop de Sagra Familia uit Barcelona van de kunstenaar Gaudi staat afgebeeld.

Cava Paul Cheneau is een vriendelijke droge zuivere mousserende wijn.

Technische gegevens

Houdbaarheid

Direct geschikt voor consumptie

Serveer temperatuur

6° C

Wijn/spijs suggesties

Lekker als aperitief of bij het dessert

 

 
Copyright © 2002 Kwaliteits Wijnhuis "de Fijne Neus"
Laatst bijgewerkt: december 10, 2002