Dit
zeer elegante Château is een oud jachtpaviljoen, dat in 1860 werd
omgebouwd tot Château de la Chaize en gerestaureerd.
De
grootvader van de Comte de Chabannes, de huidige eigenaar, heeft dit
domein in 1832 verworven.
Het
is een prachtige wijngaard, 45 hectare aan één stuk, hetgeen in de
Beaujolais heel zelden voorkomt.
Hij
behoort dan ook tot de besten van de streek.
De
wijnstokken worden door zeven wijnboeren verbouwd, waaronder de neven
van de heer de Chabannes.
Het
rendement per hectare is vrij gering en de zuren worden niet
aangekweekt.
Daardoor
kunnen stevige wijnen geproduceerd worden, die tegelijkertijd toch zacht
zijn.
De
wijn is gemaakt van de Gamay-druif. Hij is
donker robijnrood en heeft
een neus van rood fruit. De wijn heeft grote finesse, is goed in
evenwicht, soepel, stevig en fruitig.
De
beste serveertemperatuur is 120 C.
Deze
Brouilly is heerlijk bij klein gevederd wild en rode vleessoorten.
Geadviseerd
wordt de wijn binnen 3 à 4 jaar te drinken.