"De Fijne Neus"

         Kwaliteits Wijn- en verzendhuis   

                                               

Home Up                                            

BROUILLY “Château de Nervers”

 

Dit zeer elegante Château is een oud jachtpaviljoen, dat in 1860 werd omgebouwd tot Château de la Chaize en gerestaureerd.

De grootvader van de Comte de Chabannes, de huidige eigenaar, heeft dit domein in 1832 verworven.

Het is een prachtige wijngaard, 45 hectare aan één stuk, hetgeen in de Beaujolais heel zelden voorkomt.

Hij behoort dan ook tot de besten van de streek.  

De wijnstokken worden door zeven wijnboeren verbouwd, waaronder de neven van de heer de Chabannes.

Het rendement per hectare is vrij gering en de zuren worden niet aangekweekt.

Daardoor kunnen stevige wijnen geproduceerd worden, die tegelijkertijd toch zacht zijn.  

De wijn is gemaakt van de Gamay-druif. Hij is  donker robijnrood en  heeft een neus van rood fruit. De wijn heeft grote finesse, is goed in evenwicht, soepel, stevig en fruitig.

De beste serveertemperatuur is 120 C.  

Deze Brouilly is heerlijk bij klein gevederd wild en rode vleessoorten.  

Geadviseerd wordt de wijn binnen 3 à 4 jaar te drinken.

 

 
Copyright © 2002-2003  Kwaliteits Wijnhuis "de Fijne Neus"
Laatst bijgewerkt: februari 04, 2003