"De Fijne Neus"

         Kwaliteits Wijn- en verzendhuis   

                                               

Home Up                                            

 

“Château de Buffavent”

 

Georges Dubœuf is het grootste en meest moderne wijnbedrijf in de Beaujolais. Het wordt met strakke hand geleid door Georges Dubœuf, die de grondslag voor het bedrijf legde in 1964.

Sinds enkele jaren is ook zijn zoon, Franck, zeer nauw betrokken bij de zaak. Hij zal mettertijd zijn vader zeker opvolgen.  

De kracht van Dubœuf ligt bij de inkoop. Vanaf de oogst tot eind december doorkruist Georges Dubœuf de Beaujolais en keurt hij dagelijks 200 wijnen, op zoek naar het beste van het beste in elke Cru.  

Het Château de Buffavent beschikt over 12 hectare wijngaard op een hoogte van 250/260 meter. De bodem van de wijngaard is van kalk-zandsteen.  

De wijn is een cépage van de Gamay druif.  

De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is vrij hoog, waardoor een vrij laag rendement per hectare (50-55 hectoliter) ontstaat.

Met trots toont men de bezoekers het oudste perceel, dat in 1896 werd aangeplant.  

Bij het drinken van de Beaujolais van Château de Buffavent ontdekt men een wijn met een mooie, robijnrode kleur, ontwaart men tonen van viooltjes, een bouquet met de geur van fruit en proeft men een harmonieuze, zachte, soepele wijn, vol charme, finesse en body.

 
Copyright © 2002-2003  Kwaliteits Wijnhuis "de Fijne Neus"
Laatst bijgewerkt: februari 04, 2003