"De Fijne Neus"

         Kwaliteits Wijn- en verzendhuis   

                                               

Home Up                                            

VINTAGE PORT  

LATE BOTTLED VINTAGE PORT

10 YEARS OLD  TAWNY PORT

20 YEARS OLD  TAWNY PORT

FIRST ESTATE

                 

                             VILA NOVA DE GAIA

 

Taylor’s Port is een familieconcern, dat in 1692 werd opgericht. Port is ’s werelds grootste, versterkte wijnsoort, die wordt voortgebracht langs de Douro rivier ten oosten van Oporto in Portugal. De Douro rivier is van een majestueuze schoonheid, hoewel al lange tijd getemd door middel van dammen. De wijngaarden bevinden zich aan de bovenstroom van de Douro. In het westen is Peso da Regua zowat de grens. In deze plaats is het Casa do Duoro gevestigd, het organiserend/controlerend (staats) orgaan voor de wijnbouw. De oostelijke grens wordt gevormd door de Spaanse grens.

Een rit per trein vanaf Oporto door dit gebied is één van de mooiste van Europa. Voor de wijngaarden zijn smalle terrassen met de hand aangelegd. Een ongelooflijk arbeidsintensief karwei, dat ook nog eens veel onderhoud vergt. Nu worden de terrassen met behulp van graafmachines aangelegd. Zij zijn dan ook veel breder, om machinaal bewerken van de wijngaard mogelijk te maken. Waar de helling niet te steil is wordt nu ook in verticale rijen geplant.

 Taylor’s Port is één van de oudste porthuizen. Het is het laatste, geheel onafhankelijke, porthuis van de van origine Britse Porthuizen. Het is nog steeds in bezit van de familie en word ook nog steeds door de familie geleid.  

Al meer dan 300 jaar is de naam Taylor synoniem voor een continue perfectie van kwaliteit. De klasse van Taylor’s portwijnen wordt door alle experts erkend, maar ook door de wereldberoemde veilinghuizen, die regelmatig Taylor’s Vintage Ports 10 tot 15% waarderen boven de prijzen van de concurrentie.

 

 
Copyright © 2002-2003  Kwaliteits Wijnhuis "de Fijne Neus"
Laatst bijgewerkt: januari 14, 2003